Sinop Boyabat Belediyesi

GELENEKSEL BOYABAT PANAYIRIMIZ BAŞLADI

Tarihi asırlar öncesine dayanan geleneksel Boyabat Panayırımız başladı.
13/10/2021

Tarihi asırlar öncesine dayanan geleneksel Boyabat Panayırımız başladı.

İçerisinde; Emtia satışları, lunapark ve eğlence alanları, sosyal ve kültürel etkinlikler ile canlı hayvan pazarını barındıran panayır, Boyabat’ın tanıtımı ve ekonomisi açısından büyük önem taşıdığı için bölgedeki en büyük panayır olarak kabul ediliyor.

Çevre illerden gelen satıcıların yanı sıra Şehir içindeki esnafların da tezgah açtığı Panayırın ilk gününde; satıcılar stantlarını kurma çalışmalarına devam ederken gıda sektöründe satış yapacak olanlar da son hazırlıklarını gerçekleştiriyor.

Kaymakamımız Sayın Enver Yılmaz, Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı, Boyabat İlçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, Ak Parti Boyabat İlçe Başkanı Mustafa Yaylaoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri de Panayırın ilk gününde esnafları ziyaret ederek hayırlı işler dilediler.

Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı; “Bugün panayırımızın ilk günü. Biliyoruz ki panayır büyük pazar anlamına geliyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle panayırımız kurulamamıştı. Bugün Panayırımızın ilk günü olması sebebiyle Kaymakamımız, Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, İlçe Başkanımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz ile birlikte esnafımıza hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk. Panayır bizim kültürümüzde büyük öneme sahip. Hem sosyal hayatımızda, ticari hayatımızda yeri olan bir geleneğimiz. Bizlerde bu geleneği yaşatmaya devam ediyoruz. Tüm herkesi panayırımıza bekliyoruz’’ dedi.

1 hafta sürecek Geleneksel Boyabat Panayırı 19 Ekim’e kadar devam edecek.