Sinop Boyabat Belediyesi

YERLİ ÜRETİME DESTEK İÇİN HAYDİ PANCAR EKMEYE

Yaklaşık 10 yıldır Boyabat’ımızda ekimi yapılmayan pancar için 2022 yılı teşvik ve iyileştirme çalışmalarının ardından tekrar ekimine başlanması ile ilgili girişimler başladı.
22/02/2022

Bu bağlamda Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ve Kurusaray Köyü Muhtarı Halit Fildan ile birlikte; Kastamonu Şeker Fabrikası Müdürü İrfan Kantürk, Şeker-İş Kastamonu SAENDİKA Başkanı Ali Çufadaroğlu, Ziraat Müdürü İbrahim Ömer Reisoğlu, İşletme Müdürü Hasan Ergün, Taşköprü Ziraat Bölge Mühendisleri Şirin Başoğlu Uyumaz ve Serkan Akyüz ile Bölge Çavuşları İhsan Apaydın ve Aytaç Çetinkaya; Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı’yı ziyaret ederek 2022 yılı pancar üretiminde çiftçilerimizin alınteri ve emeğini koruyan alım politikaları ve desteklerini konuştular.

Pancar üretimi için belirtilen teşvik ve yenilikler şu şekilde;

• Pancar ekimi yapan çiftçilerimiz dönüm başına yaklaşık 6-10 ton arası mahsul elde edebilmektedir.
  • 2022/2023 üretim döneminde şeker pancarı fiyatı 875 tl/ton’dur.
  • Üreticilerimizin teslim ettiği her ton pancar için 50 tl yaş pancar posası bedeli ve 25 tl/ton kota tamamlama primi
  • Üretim ve hasat döneminde 4 nakdi avans
  • 18 tl/ton olan nakdi avans tutarı %100 artışla 36 tl/ton