Sinop Boyabat Belediyesi

TARİHİ (ORTA) ÇARŞI RESTORASYON UYGULAMASI BAŞLADI

5 Ekim günü; Boyabat Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Dokusunun Sağlıklaştırılması Projesi kapsamında imzaları atılan Tarihi (Orta) Çarşı Restorasyonu uygulaması bugün başladı.
05/12/2020

Yüklenici firmanın ekiplerinin ilk binada çalışmalara başlamasıyla birlikte Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı incelemeler yaparken açıklamalarda bulundu.

Restorasyonla bereber kültürel kimliğimizin gün yüzüne çıktığını belirten Başkanımız Şefik Çakıcı; “Müjdeler olsun ki bugün; Boyabat’ta ticaretin doğduğu yer olan, Şehrimizin göz bebeği Tarihi Çarşımızda restorasyon uygulamaları başladı. En başından beri hayalini kurduğumuz projelerden biri daha hayat buluyor inşallah. Bu çarşıda doğup büyüyen, bu çarşıda yaşayıp yaşlanan herkese karşı; Çarşımızın kültürüne karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sebeple bu restorasyon projesinin hayata geçmesinde emeği olan herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.