Sinop Boyabat Belediyesi

TARİHİ ÇARŞIMIZ ADIM ADIM ESKİ İHTİŞAMINA KAVUŞUYOR

Boyabat Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Dokusunun Sağlıklaştırılması Projesi kapsamında devam eden ve Boyabat’ımızın tarihi mekanlarından biri olan Orta Çarşıda; restorasyon çalışmaları ile gözle görünen değişimler kendini göstermeye başladı.
27/10/2021

Boyabat Kentsel Tasarım ve Tarihi Kent Dokusunun Sağlıklaştırılması Projesi kapsamında devam eden ve Boyabat’ımızın tarihi mekanlarından biri olan Orta Çarşıda; restorasyon çalışmaları ile birlikte gözle görünen değişimler kendini göstermeye başladı.

İlk etap çalışmalarının sürmesiyle tamamlanan dükkanlarda gündelik hayat devam ederken, diğer ticari alanlar ve sokak araları restorasyon uygulamalarıyla, aslına uygun olarak günümüze tekrar kazandırılıyor.

Asırlık mirasımızın artık tarih olmayacağını ve yeniden tarih yazacağını belirten Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı; “Tarihi Çarşımız restorasyon çalışmalarının ilerlemesiyle birlikte yavaş yavaş özlediğimiz siluetine bürünmeye başladı. Burası hepimizin hikayeleriyle dolu bir zaman tüneli. Bu hikayeyi tamamlamak için hemşehrilerimize söz verdik ve yerine de getireceğiz inşallah” şeklinde konuştu.