Sinop Boyabat Belediyesi

“MİNİK KALEMLERDEN BOYABAT MASALLARI” KİTABI BASILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Belediyemiz ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 2018 yılında başlanan; masal yarışması projesi ile hazırlanan “Minik Kalemlerden Boyabat Masalları” kitabı basıldı.
11/12/2020

Boyabat’ımızdaki birçok okulumuzdan öğrenciler; kültürel değerlerimizi içerisinde barındıran masallar yazdılar. Dereceye giren masallar, görsel sanatlar öğretmenleri tarafından resimlendirilerek kitap haline getirildi.

Tıpkı geleneksel masallarımız gibi gelecek nesillere aktarılması amaçlanan bu masal kitabı; pandemi sürecinden sonra Boyabat Belediyesi tarafından Yaşayan Kültürel Miras Müzesi’nde gerçekleştirilecek imza töreni ile minik yavrularımıza armağan edilecek.

Proje sonucu duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı; “2018 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte başlattığımız projeyle minik yavrularımız hayal güçlerini satırlara döktüler. Kıymetli öğretmenlerimizin yoğun resimleme çalışmaları sonucu bu masallar kitap haline getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da bu bağlamda çok teşekkür ediyorum. Boyabat’ımızın kültürel hafızasını yansıtan bu eseri Pandemi sürecinden sonra inşallah yavrularımızla buluşturacağız. Projeye emeklerinden ötürü Milli Eğitim Müdürümüz Osman Özkan'ın nezdinde masallarımızı resimleyen Görsel Sanatlar Öğretmenlerimize, Halk Bilimcilerimiz Mesut, Elçin Yayla'ya ve en büyük alkışı hakeden masal yazarı öğrencilerimize candan teşekkür ediyorum. Ecdadımızın gönlüne uzanan masallar gibi Boyabat’ımızın da güzel bir geleceği olsun inşallah. Her şey çocuklarımız için” şeklinde konuştu.

Bizler de Masalları yazan öğrencilerimiz;

Şehit Ersoy Gürsu Anadolu Lisesi

Yurtsever Barış TEMEL

Çarşamba Fatih Ortaokulu

Katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.