Sinop Boyabat Belediyesi

KEMALDEDE CAMİİ’NİN AÇILIŞINDA ARTIK SONA GELİNDİ

300 yıllık bir geçmişe sahip olan Kemaldede Camii’nin ibadete açılmasında artık sona gelindi.
02/11/2021

1700’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen ve 2018 yılında gerçekleştirilen ihale ile aslına uygun olarak yeniden inşa edilen Kemaldede Camii 1883 yılında geçirdiği tadilattan sonra, 1973 yılında doğal nedenlerden ötürü yıkılarak yerine betonarme bir camii yapılmıştı. Anadolu Selçuklu Mimarisi ve Boyabat’ın tarihi yapısını içerisinden barındıran camiinin çok yakın bir zamanda hizmete açılması bekleniyor.

Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı; “Özlemle beklediğimiz güne çok az kaldı. Tarihi Çarşımızda nesiller boyu var olacak güzellikteki Kemaldede Camii’mizi cemaatiyle buluşturmak için artık gün sayıyoruz. Hizmete açıldığında da Boyabat’ımızın sembollerinden biri olacak inşallah” dedi.