Sinop Boyabat Belediyesi

İNÖNÜ İLKOKULU RESTORASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen ve geçtiğimiz yıl Eylül ayının sonlarında ihalesi gerçekleştirilen “İnönü İlkokulu Restorasyonu Yapım İşi” için çalışmalar başladı.
11/04/2022

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen ve geçtiğimiz yıl Eylül ayının sonlarında ihalesi gerçekleştirilen “İnönü İlkokulu Restorasyonu Yapım İşi” için çalışmalar başladı.

Yaklaşık 100 yıldır ayakta olan ve birçok Boyabatlının eğitim yaşamında önemli bir yeri olan yapının restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra, “Boyabat Öğretmenevi” olarak misafirlerine kapılarını açacak.

93 yıllık bir tarihin yeniden nefes alacağından duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanımız Sayın Şefik Çakıcı; “Burası ilk açıldığında ismi Büyük Meydan Mektebi imiş. Sonrasında da uzun yıllar hemşehrilerimizin en güzel eğitim hatıralarında yer aldı. Şimdi ise restorasyonu başladı ve öğretmenevi evi olarak Şehrimize hizmet edecek inşallah. Bu denli güzel bir yapının yeniden işlevsel bir nitelik kazanması bizim için çok büyük bir sevinç ve gurur tabi. Boyabat’ımıza yeniden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.