Boyabat Ezmesi Ve Sırık Kebabı

Boyabat Ezmesi Ve Sırık Kebabı

BOYABAT EZMESİ
Boyabat’a özgü olan ve sadece Boyabat’ta üretilen Boyabat Ezmesi içerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmaz. Ceviz, Fındık, Fıstık, Badem ve özel bir formülle yapılan Boyabat Ezmesi, hem soğuk kış günlerinde vücut ısısını korumakta hem de enerji vermektedir. Boyabat halkının yanında İlçeye gelen yerli ve yabancı turistler tarafından da yoğun ilgi görmektedir.

BOYABAT SIRIK KEBABI
Mutfak konusunda zengin bir kültüre sahip olan Boyabat’ta; bu zenginlik kendisini bol çeşitli yemeklerde gösterdiği gibi tüm yiyecek ve içeceklere ilişkin davranış kalıpları da geliştirmiştir. Bu zenginliğin bir sonucu olan Boyabat Sırık Kebabı İlçenin en meşhur et yemeğidir.
Bütün olarak kesilen Kuzudan yapılan Sırık Kebabı; 5-6 saat iyice piştikten sonra sırıktan çıkarılır, parçalanır ve servis edilir. Boyabat Sırık Kebabı’nın İlçeye has özelliklerinden biri de soğuk olarak yenebilmesidir. Bu yöresel özellik nedeniyle Ülkemizdeki diğer kebaplardan ayrılır.