Boyabat'a Yaşayan Kültürel Miras Müzesi

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'nın talimatları doğrultusunda Boyabat'ta "Yaşayan Kültürel Miras Müzesi" kuruluyor.

Başkanımız Çakıcı, ilçenin kültür değerlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla proje ürettiklerini söyledi.

Çakıcı, bu kapsamda restorasyonu tamamlanan belediyeye ait Latife Genç Evi olarak bilinen konağın Yaşayan Kültürel Miras Müzesi haline getirileceğini kaydetti.

Boyabat Kültürü yaşatılacak

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, Boyabat'ın kültürüne ait ne varsa bu müzede yaşatılacağını söyledi.

Başkanımız Çakıcı, "Müzenin çok geç kalınmış bir proje olduğuna vurgu yaparak, şu ifadelerde bulundu: “Somut ve somut olmayan kültürel mirasların yaşatılması ve aktarılması amacıyla belediyemizce Yaşayan Kültürel Miras Müzesi hayata geçirilecektir. Sözlü kültür ve geleneksel yaşamın merkeze alınacağı ve yörenin halk inançlarından mutfak kültürüne kadar olan tüm  kültürel değerlerinin yaşatılacağı bu müzede; geleneksel el sanatları (ebru sanatı, ıhlamur baskı , çember dokuma vb.), geleneksel gösteri sanatları, geleneksel sözlü kültür öğeleri (Masal, mani, deyim, atasözü, bilmece vb.), geleneksel çocuk oyunları ile kültürel belleğin canlı tutulması sağlanacaktır" dedi.

Başkan Çakıcı, "ICOM (Milletlerarası Müzeler Konseyi) tanımlamasına ve çağdaş müze anlayışına uygun olarak bina edilecek olan müzemiz halka hizmet eden bir eğitim enstitüsü niteliğinde olacaktır." diye konuştu.