Boyabatlı extrem sporları festivaliyle heyecanı yaşadı

Belediyemizce bu yıl 2.si düzenlenen "40 Kızlar 40 Atlayış Boyabat Extrem Sporları Festivali" sona erdi.

Festivale, Rusya, İngiltere, Fransa, Portekiz, Almanya, İspanya ile Türkiye'den 26 sporcu katıldı.

Festivalin son gününde "base jump" sporcuları, Kırkkızlar kayalıklarından 135 metre yükseklikten serbest atlayış yaparak paraşütle Kolaz Çayı'na inerken, "Highline Türkiye" ekibi Kırkkızlar kayalıkları ile Boyabat Kalesi arasına gerilen 202 metrelik çelik tel üzerinde gösteri geçişi gerçekleştirdi.

Etkinliklerin açılışını gerçekleştiren Sinop Valisi Köksal Şakalar, yapmış olduğu kısa selamlama konuşmasında festivale katılan ziyaretçilere iyi eğlenceler diledi ve programı düzenleneyen Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'yı kutladı.

İki gün süren etkinlikte "rope jump" olarak bilinen yüksekten iple atlama sporu kapsamında Boyabat'lılardan atlamak isteyenlerde Kırkkızlar Kayalıklarından kendilerini boşluğa atarak heyecana ortak oldu.

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Şefik Çakıcı yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'de ilk defa "rope jump", "base jump" ve "highline" sporunun aynı anda Boyabat Kalesi ve Kırkkızlar kayalıklarında gerçekleştirildiğini söyledi.

İlçenin tarihi günlerinden birini yaşadığını ifade eden Belediye  Başkanımız Şefik Çakıcı, "Boyabat bundan sonra adrenalin ve ekstrem sporlarının merkezi olacaktır. Türkiye bir medeniyet müzesi, Boyabat da bu müzenin bir parçası. Biz bir turizm kentiyiz. Gelecek turizmde, turizm de Boyabat'ta diyoruz." diye konuştu.

"Microlight" pilotu Cengiz Koçak ise Boyabat'ı çok sevdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk defa ekstrem sporlarından rope jump, base jump ve highline'nın bir arada yapıldığı yer Boyabat oldu. İki yüksek kayanın birbirine yakın olması, bu sporların yapılması için çok önemliydi. Bu şekilde Türkiye'de ve dünyada çok fazla yer yok."

Koçak, bu tür festivallerin Türkiye'nin ekstrem sporlarına bakış açısına önemli katkılar sağlayacağını da kaydetti.

Etkinliğe, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, AK Parti Boyabat İlçe Başkanı Ferhat Yıldız ile vatandaşlar katıldı.