Kemaldede Cami yenileniyor

Boyabat Kemaldede Camii yıkılarak yerine yenisi inşa ediliyor.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamayla birlikte Anadolu Selçuklu Mimarisiyle inşa edilecek camiinin proje görsellerini paylaştı.

Kentin tarihi kimliğini gün yüzüne çıkarmak için bir çok yenileme çalışması yapan belediyemiz, zamana yenik düşen tarihi mimari örneklerini hayata döndürüyor. Boyabat'ın dört bir yanında yer alan tarihi yapıları yenileyen belediyemiz, İlçede merkezinde bulunan Kemaldede Camiinin yenilenmesi için de çalışma başlattı.

Uzun yıllar dimdik ayakta duran caminin son zamanlarda büyük hasar gördüğünü ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Kemaldede Camii'nin Boyabat'ın tarihi kimliğine uygun şekilde yeniden inşa edileceğini, 1 yıl sürmesi planlanan çalışmalar sonrasında tekrar ibadete açılacağını" belirtti.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Selçuklu büyük bir medeniyetti. Bu büyük medeniyetin Anadolumuz da bıraktığı mirası gözler önüne sermek, ecdadımıza olan vefa borcumuzun küçük bir kısmını ödemiş olmayı amaçladık. Anadolu Selçuklu mimarisi, özgünlüğü veya kullanılan malzemesiyle Boyabat'ın tarihi kimliğine yakışacak güzellikte projelendirilen camimizin inşa çalışmalarına yakın zamanda başlanacak. Bu projenin hayata geçirilmesi için büyük gayret gösteren, çok kıymetli milletvekilimiz Sayın Dr. Nazım Maviş Bey'e teşekkür ediyorum. İnşaallah kendilerinin destekleri bizlerin takipleriyle Kemaldede Camimiz yeni haliyle bir yıl sonra ibadete açılacak" diye konuştu.