Vergi affı için yapılandırma başvuruları başladı

7143 sayılı vergi affı kapsamında borcu bulunan vatandaşların yapılandırma için müracaatlara başlanmıştır.

18 Mayıs 2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun’ çerçevesinde su, emlak, çevre temizlik, kira, işgaliye, ilan ve reklam, eğlence vergi borçları yeniden yapılandırılıyor. Vatandaşların belediyelere olan vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin Vergi Affı Kanunu Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 7143 sayılı yasaya istinaden su, emlak, ÇTV, kira, işgaliye, ilan reklam gibi vergi borçları da af kapsamına alındı. Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, vergi affı ile ilgili mükelleflere çağrıda bulunarak, yapılandırmadan faydalanmaları uyarısında bulundu.

Son başvurunun 31 Temmuz Salı günü olduğunu anımsatan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, aftan yararlanmak isteyen vatandaşların Belediyemiz Gelirler Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini söyledi. Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, “Emlak, ilan ve reklam, kira, işgaliye, çevre ve temizlik vergisi, harçlar ve ücretler, katı atık toplama ve bertaraf ücreti, su ve atık su alacakları kapsamında belediyemize borcu olan vatandaşlarımız bu kanundan yararlanabilecek. Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın temmuz ayı sonuna kadar belediyemize başvurmaları gerekiyor. Vatandaşlarımız borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 veya 18 taksitle ödeyebilecek” dedi.