Seyir Kulesinin Çelik Bölümü Yükselmeye Başladı

Boyabat'ın vizyon projelerinden olarak gösterilen Erenlik Parkı Seyir Kulesi inşaatında çalışmalar hızla sürüyor.

12 metrelik çelik konstrüksiyon kulenin temelleri üzerinde yükselmeye başladı. 4 milyon 700 bin liraya mal olacak kule, tamamlandığında 57 metreye ulaşacak.

Boyabat'ı cazibe merkezi haline getirmek amacıyla başlayan projeye 2017 yılında start verilmişti. Erenlik Parkı Peyzaj ve Çevre Düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından seyir kulesinin çelik konstrüksiyon bölümünün yapımına başlandı. Betonarme bölümün üzerinde yükselme başlayan çelik konstrüksiyon bölüm 57 metre uzunluğunda olacak. Tamamlandığında Türkiye'nin 6. Karadeniz Bölgesinin ise en yüksek kulesi olacak.

Boyabat'ın sembolü olması beklenen seyir kulesinin ilçeye ayrı bir anlam katması bekleniyor.

Seyir kulesi çalışmalarını yerinde inceleyen  Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Kısa süre öncesinde temellerini atmış olduğumuz seyir kulesinde çelik konstrüksiyon çalışmalarına başladık. Bu gün ayın 12 si. Bu günle bütünleşsin dedik ve programımıza 12 metrelik çelik konstrüksiyon koyarak başladık. Hedefimiz 24 Haziran itibariyle de 24 metreye ulaşmak. Erenlik Parkı Seyir Kulesini önemsiyoruz. Tarihi Kalemiz, Bazaltlarımız ve konaklarımızdan sonra Boyabat'ın sembolü olarak görüyoruz. Karadeniz bölgesinde böylesi devasa bir kule yok. Bölgenin en yüksek kulesi. 57 metrelik Seyir Kulesi içinde kafeterya, kuleye iniş ve çıkışta ise son derece hızlı ve modern asansörler bulunacak" diye konuştu.