Masal Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Boyabat'ta somut olmayan kültür mirasının korunarak yaşatılması ve konu hakkında farkındalık oluşturmak amacı ile düzenlenen Masal Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

"Minik kalemler yazıyor, masallar hayat buluyor" sloganı ile duyurulan yarışma sonucunda dereceye giren öğrenciler ödüllerini düzenlenen törenle aldı.

Masal anlatıcısı Berfin Sıla Kepez’in masal anlatımı ile başlayan ödül töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, " "Biz çocuklarımıza masal anlatıyor muyuz ? Bizler bizi biz yapan değerlerden uzaklaştık. Çocuklarımız bilgisayarlada, cep telefonlarındaki oyunları oynuyorlar. Bizim kültürel değerlerimizi, geçmişten bu yana bize aktarılan masallarımızı dinleyemeden yetişkin hale geliyorlar.

Berfin kardeşimiz Ankara'dan geldi. İnşallah bizlere, çocuklarımıza masalı sevdirecek. Bizlerin de çocuklarımıza geçmişten bu yana bize miras kalan masallarımızı çocuklarımıza anlatmamıza vesile olacaktır. Hepinize iyi akşamlar diliyorum, cumanız ve Kadir geceniz mübarek olsun" dedi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'nın konuşması sonrasında kürsüye gelen İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy, programın icrasında katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Program ödül takdimiyle son buldu.