Kasaplar Çarşısında restorasyon çalışmaları sürüyor

Belediyemiz Tarihi Orta Çarşı Restorasyon çalışmalarının 1. etap çalışmaları kapsamında başlatmış olduğu "Kasaplar Çarşısı Restorasyon" çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan çalışmalarla kasaplar çarşısının tarihi özelliğini de koruyarak hizmet vereceğini ifade eden Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, tarihi kasaplar çarşısı dokusunun aslına uygun şekilde restore edileceğini söyledi.

ORTA ÇARŞI YENİDEN CANLANACAK

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı açıklamasında, "Kasaplar Çarşısı Restorasyon çalışmalarıyla ilgili ilk süreçte yıkımı gerçekleştirilen yapılardan dökülen betonlar ve kırılan kiremitler temizlendi. Bir yandan eski belediye hizmet binasının çatısında yenileme çalışmaları sürüyor, diğer taraftan da çarşının içinde bulunan dükkanlar yeniden inşa ediliyor. Restorasyon çalışmalarının yapıldığı alanda sokak ve cephe düzenleme çalışmaları tamamlandığında tarihi değerlerimiz yeniden canlanacak. Orta Çarşı yeniden canlanacak. Kazanan Boyabat. Kazanan esnafımız olacak" dedi.