Kasaplar Çarşısında restorasyon çalışmaları sürüyor

Belediyemiz tarihi değerlere sahip çıkmaya devam ediyor.

Orta Çarşı Restorasyon Projesi kapsamında çarşıya canlılık katmak ve tarihi değerlere sahip çıkmak amacıyla başlatılan Kasaplar Çarşısı restorasyon çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Boyabat Belediyesi  çalışmalarını sürdürüyor.

Belediyemiz Basın Halkla İlişkiler Bürosundan yapılan açıklamada, "Kasaplar Çarşısında yapılan restorasyon çalışmalarının ilk etabında eski belediye binasında restorasyon çalışmalarına başlandığı belirtildi. Üç katlı bulunan tarihi binada ahşap olan taşıyıcı sistemi, sıva, boya çalışmaları, tavan ve döşeme kaplama çalışmaları devam ediyor. Aynı zaman da meydan düzenlemeleri de devam eden tarihi bina aslına uygun olarak restore edilerek halkımızın hizmetine sunulacak" denildi.

Yaklaşık 1 Milyon 460 bin Liraya mal olacak restorasyon çalışmasının Aralık ayı sonuna kadar bitirileceği bildirildi.