Orta çarşının restorasyonunda ilk adım

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, restorasyon çalışmaları kapsamında proje çalışmalarına başlanan orta çarşı arasta prestij uygulamasıyla ilgili olarak çarşı esnafıyla bir araya geldi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, düzenlenen toplantıda, Orta Çarşı'nın bundan sonraki süreçte sağlıklı, kalıcı, istikrarlı ve verimli olması adına neler yapılabilir konusunda esnafla görüşerek fikirlerini aldı.

Toplantı başlangıcında Belediye Başkanımız Çakıcı, Orta çarşı  esnafına hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi;  “Boyabat'ta turizm kalkınması başlatıyoruz. Benim şehrim Boyabat ve en güzel şehir benim dememiz için çok çalışmalıyız. Yapılan restorasyonlarla Orta Çarşımızı, tarihi binalarımızı yüzyıllarca özü bozulmadan ayakta tutmalı ve geçmişte ki kültürümüzü bir sonra ki nesle aktarabilmek için canla başla çalışmalıyız. Restorasyon çalışmalarımız da her daim desteğini bizden eksik etmeyen Milletvekilimiz Sn. Dr. Nazım Maviş'e, İlçe Kaymakamımız Fatih Aksoy'a. AK Parti Boyabat İlçe Başkanımız Ferhat Yıldız'a, çalışmalarımızda bize katkı sağlayan Samsun Röleve Bölge Müdürü Sn. Ali Sarıalioğlu'na ve Kök Mimarlık Restoratör Mimar Gürem Sargın hanımefendiye, katılımlarıyla bizleri onurlandıran değerli esnaflarımıza şükranlarımı sunarım." dedi.

Zafer Otel'de yapılan istişare toplantısına, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, MHP İlçe Başkanı Mehmet Fevzi Erdoğan, Sivil Toplum Kurum Başkanları Ve Temsilcileri ile Orta Çarşı Esnafları Katıldı.