Seyir Kulesi Projesinin yapım ihalesi yapıldı

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Kırk yaş kırk proje" seçim bildirisi kapsamında vaat etmiş olduğu projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Başkanımız Çakıcı'nın, "Kırk yaş kırk proje" kitapçığında yer alan ve daha önce birçok konuşmasında sözünü verdiği “Erenlik Tepesi Seyir Kulesi" projesinin yapım işi ihalesi 18 Ocak'ta yapıldı.

İhale sonucu bekleniyor

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte, yüklenici firmaya yapılacak yer teslimi sonrasında seyir kulesine başlanacağını belirtti.

Ankara’da bulunan Atakule örneğinde olduğu gibi belediye, kulenin üst kısmında kafeterya ve seyir kulesi, mevcut çay ocağının bulunduğu alana ise restaurant yapmayı planlıyor.

57 Metre uzunluğunda  dev seyir kulesi

Seyir kulesinin yapımı hakkında basın büromuza açıklamalarda bulunan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "Tarihi ile kültürü ile abad olmuş, seyrine doyum olmaz bu şehir, güzelliğine güzellik katmak ve onu seyretmek için tasarlanmış bir kuleye de sahip olmalı. Doyumsuz güzelliğiyle insanları büyülemeli. Boyabat'a her şeyin en güzeli yakışır. Hizmetin de en güzelini seyir kulesinin de en güzelini Boyabat'ımız için  yapacağız" dedi.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı konuşmasının devamında, "Erenlik Parkına 57 metrelik bir kule yapılacak. Karadeniz Bölgesinin en yüksek seyir kulesi. İnsanlar asansörle çıkabilecek ve oradan Boyabat'ı seyredebilecekler. Erenlik Tepe Seyir Kulesi’nin üst kısmında cafeterya ve seyir kulesi, mevcut çay ocağının bulunduğu alanda ise restaurant olacak. Şehrimizi ziyaret edenler, Boyabat'ın güzelliklerine buradan bakabilecek." diye konuştu.