Meydan Projesinde 2. Etap Başlıyor

YAŞAR İNŞAAT İLE SÖZLEŞME İMZALANDI

Boyabat Belediyesi'nin ilçede kent meydanını oluşturmak amacıyla başlattığı  projede sıra meydan, kapalı otopark ve ticari birimlerden oluşan 2. Etap çalışmalarına geldi. Projeye ilişkin ihalede en düşük teklifi veren Yaşar İnşaat ile sözleşme imzalandı. Sözleşmeyi belediye adına Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı imzalarken, yüklenici firma adına ise firma ortaklarından Şirket Müdürü Hakan Akın imzaladı.

15 BİN METREKARELİK ALAN

Bölgenin en prestijli projesi olarak kabul edilen meydan projesinde, başta kaymakamlık ve belediye olmak üzere kamu kurumları tek çatı altında toplanırken, 700 araçlık otopark ve ticari birimler  yer alıyor. Selçuklu Mimarisi tarzında tasarlanmış olan hizmet binası ile de şehrin kent dokusuna uygun bir tasarım yapıldı.

18 MİLYONLUK DEV PROJE BAŞLIYOR

Sözleşme imza töreninde konuşan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, "2. Etap çalışmalarına başlanacak olan "Kent Meydanı, Otopark ve Ticari Birimler İnşaatı" projesinin yapım işi için Yaşar İnşaat yetkilileri ile protokol yaptık. 15 bin metre karelik alan içerisinde, 700 araçlık otopark yapılacak. Bunun yarısı kapalı yarısı açık otopark olacak. Kaymakamlık ve belediye hizmet binalarının ön tarafında bulunan alanda meydan olacak. 2018 yılı sonunda meydan projesini Boyabat'ımıza kazandırmış olacağız. Güzel Boyabat'ımızın güzel insanına güzel hizmetler yakışır. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, ayrıca yüklenici firmanın yer tesliminin yapılması ile birlikte en kısa zamanda çalışmalara başlayacağını sözlerine ekledi.