Yenimahalle iftarına binler katıldı

Yenimahalle Pervane Sokak'ta gerçekleştirilen iftar programına halkın ve çocukların ilgisi bir hayli fazla oldu.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Belediyemizin Ramazan ayının manevi atmosferini uygun olarak gerçekleştirmiş olduğu programlar devam ediyor. Belediyemizin hazırlamış olduğu ramazan programında her mahallede ramazanın coşkusu yaşanmaya başladı. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı ramazan ayında belediye olarak her mahallede iftar programları düzenleniyor. İftar programında 1.500-1.500 kişilik yemekler mahallelinin katılımı ile iftar sofralarını oluşturuyor. Daha sonra ise “ramazan etkinlikleri” kapsamında hazırlanan programla halka huzurlu ve keyifli bir Ramazan programı sunuluyor.

Belediyemiz, 7 Haziran Çarşamba günü Yenimahalle'de verilecek olan iftar buluşması için çalışmalara sabahın erken saatlerinde başladı. Pervane Sokak'ta masalar kurularak alan süslendi. İftar saati geldiğinde ise, mahalleli yüzlerce vatandaş alanı doldurdu. Düzenlenen iftar buluşmasına Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, Belediye Başkan Yardımcımız Mustafa Demircan ve birim müdürleri eşlik etti.

İftar öncesi konuşan Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı, tüm vatandaşların Ramazan’ını tebrik ederek, "Değerli misafirlerimiz, gönül soframıza, iftar soframıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz mahalle iftarlarımızın, sofralarımız sizlerin sayesinde her yıl bereketleniyor, zenginleşiyor. Biliniz ki bu mahalle sofralarımız sizlerle güzel, sizlerle mutlu ve sizlerle bereketlidir.

Ben özellikle 'Benim soframdan daha değerligir iftar sofrası" diyen, "Benim kom��um benden daha değerlidir, benimle daha güzeldir!' diyen bütün Yenimahalle sakinlerine özellikle teşekkür ediyorum.

Yenimahalle, köklü bir medeniyetin mahallesidir, eski bir mahalledir, medeni bir mahalledir. Bu yönüyle sizleri kutluyorum. Mahallemizde eksikleri biliyorum. Yol eksiğinizi biliyorum. Bunların hepsi yapılacak, altın gibi sokaklarınız olacak. Bize güvenin, bize inanın.

Bakın Kırkkızlar Yenimahallede, buraya yapılacak teleferik, zipline ve cam teras yolu Yenimahalleden, Pervane'den doğru geçecek. Başta dediğim gibi Yenimahalle en medeni mahalle olacak, buna inanın ve güvenin.

Ben bu akşam bizlere iftar menüsünü veren, ve bütün iftarın bedelini kendisi üstlenen "Kibritçi" lakabıyla anılan Şükrü Amcaya özellikle teşekkür ediyorum. Şükrü Sarı'ya oğlu Erdal Sarı'ya teşekkür ediyorum. Kendileriyle gurur duyuyor ve alkışlıyoruz. Hepinize afiyet olsun, yolunuz bahtınız açık olsun." ifadelerinde bulundu.

Şenlik kapsamında düzenlenen etkinlikte; Meddah, Ortaoyunu, Hacivat ile Karagöz ve ilizyon gösterisi küçüklere Ramazan Ayının coşkusunu yaşattı.